3 tips voor een corona-bestendige organisatie
20 maart 2020 in Aansprakelijkheid , Ondernemen , Personeelszaken , Contracten

Door de corona-crisis moeten ondernemers creatiever zijn dan ooit te voren. Maar hoe heb je het thuiswerken exact geregeld voor je personeel, hoe houd je rekening met de AVG en de Arbowet en heb je al nagedacht wat er gebeurt in het uiterste geval wanneer je niet meer kunt leveren? In dit artikel bespreken wij 3 onderwerpen waar iedere organisatie mee te maken kan krijgen. Uiteraard zijn er nog veel meer kansen wanneer je het als organisatie lastig krijgt, afhankelijk van de branche. Bel ons geheel gratis en vrijblijvend om de mogelijkheden voor jou te bespreken.


1.      Implementeer een krachtig juridisch vangnet


Voorkomen is beter dan genezen, dit gaat zeker op in deze onzekere tijden. Niemand kan met zekerheid zeggen wat de situatie over een maand is. Houd hier rekening mee in je contracten en zorg voor een sterk vangnet. Door middel van je algemene voorwaarden en preventieve clausules in contracten is het mogelijk om een hoop gedoe te voorkomen. Zorg er in ieder geval voor dat je algemene voorwaarden in orde zijn. Hierin staan de belangrijkste beginselen van de samenwerking. Wij zien erg vaak dat de algemene voorwaarden van bedrijven zwaar verouderd zijn. Is dit het geval dan bestaat de kans dat jij als ondernemer aansprakelijk bent voor alle kosten mocht de opdrachtgever zijn opdracht bijvoorbeeld intrekken. Contracten moeten dienen als een vangnet en al helemaal in deze onzekere tijden. Wij helpen je hier graag bij.


2.      Gebruik je ‘boerenverstand’


Er zijn ondernemers die even niet weten waar ze het moeten zoeken, begrijpelijk is dat ze dan met van alles en nog wat om zich heen beginnen te slaan. Belangrijk is het om de rust te bewaren, je ‘boerenverstand’ te gebruiken en te bedenken welke beginselen je aan kunt grijpen om je situatie te verbeteren. Er zijn honderd-en-één verschillende mogelijkheden. Wij willen hier graag geheel gratis en vrijblijvend met je over sparren!


3.      Maatregelen vanuit de overheid


Zie je de omzet van je bedrijf teruglopen dan kun je gebruik maken van het maatregelen pakket vanuit de overheid. De eerste maatregel is er één die je misschien al kende. Voorheen heette het werktijdverkorting wat nu omgedoopt is tot Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Deze maatregel zal zeer spoedig in werking moeten treden. Heb je al werktijdverkorting aangevraagd dan hoef je geen nieuwe aanvraag te doen. Deze zal mee genomen worden in het nieuwe systeem van NOW. Een voordeel van deze nieuwe regeling (NOW) is dat de aanvragen sneller verwerkt kunnen worden. Daarnaast kun je nu maximaal 90% van de loonsom vergoed krijgen. Voorheen was dit 70%. Wanneer kom je in aanmerking voor de NOW? De voorwaarden zijn dat je geen personeel mag ontslaan en je een omzetverlies van minimaal 20% verwacht. 


Naast de NOW biedt de overheid een scala aan andere financiële voordelen voor bedrijven en ZZP’ers. Uitstel van belasting betalen en het aanvragen van een krediet wordt versoepeld. Daarnaast komt er een compensatieregeling voor de meest getroffen sectoren en kunnen ZZP’ers straks bij hun gemeente terecht voor een inkomensondersteuning welke niet terugbetaald hoeft te worden. Lees hier alles over op de website van de overheid.

Terug naar overzicht