Loonstrookje check: hier moet het aan voldoen
29 mei 2019 in Personeelszaken

Een loonstrookje – ook wel salarisspecificatie genoemd – is een document voor je werknemers. Een omschrijving door de werkgever van het bruto- en nettoloon en de toeslagen en inhoudingen. Hierin wordt rekening gehouden met de afspraken die voortkomen uit de arbeidsovereenkomst en de wet. Máár waar moet een loonstrookje aan voldoen?


Loonstrookje

Op dit formulier wordt door de werkgever duidelijk gemaakt wat een werknemer in een bepaalde periode heeft verdiend. Daarnaast kan de werknemer hiermee controleren of het salaris wat uitbetaald is klopt. Daarom stelt de overheid eisen waar een loonstrookje aan moet voldoen.


Verplichte gegevens

De volgende gegevens zijn volgens de Belastingdienst verplicht op een loonstrookje:

- Brutoloon

- Samenstelling van bruto- of nettoloon, bijvoorbeeld garantieloon of basisloon

- Ingehouden bedragen, zoals pensioenpremie, werknemersbijdrage voor privégebruik auto of loonbelasting

- Aantal uren van de werknemer op basis van arbeidsovereenkomst

- Loontijdvak

- Periode waarover vakantiebijslag is betaald

- Wettelijke minimumloon

- Bedrijfsnaam en naam van de werknemer


Digitaal loonstrookje

Tegenwoordig doen we alles digitaal. Zo ook een digitaal loonstrookje. Echter kan dit niet zomaar. Er moet hiermee nadrukkelijk worden ingestemd door jouw werknemer. Mocht hij tóch liever een papieren loonstrookje willen ontvangen, dan ben je verplicht deze vorm te blijven aanbieden. Daarnaast moet een digitaal loonstrookje opgeslagen worden, zodat deze op een later moment geraadpleegd kan worden.


Weet je niet zeker of jouw loonstrookje voldoet aan wettelijke eisen? Wij spitten hem voor je door en zorgen voor een geaccrediteerde salarisspecificatie. Neem contact met ons op!


Terug naar overzicht