Verlof voor je werknemers; zo zit dat!
14 oktober 2019 in Personeelszaken

Verlof voor je werknemers, je kunt er als werkgever niet omheen. Er zijn verschillende situaties te bedenken: zwangerschapsverlof, onbetaald verlof of zorgverlof. Wanneer moet je het loon van je werknemer doorbetalen? En wat zijn de wettelijke rechten van de werknemer? Hoe het precies zit en welke verlofregelingen het meest voorkomen?


Soorten verlof voor je werknemers

Werknemers hebben recht op wettelijke verlofregelingen. Het is wel zo dat in de cao’s afwijkingen kunnen staan. Wil je individuele afspraken maken over het verlof van een werknemer? Ook dat is mogelijk. Een deel van de veelvoorkomende verlofaanvragen lees je hieronder.


·     Onbetaald verlof

Het is voor werknemers mogelijk om onbetaald verlof op te nemen. De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn. Een voorbeeld is onbetaald buitengewoon verlof, omdat je werknemer een lange reis wil maken. De arbeidsovereenkomst loopt gewoon door. Er is geen wettelijk recht op onbetaald verlof.


·     Bijzonder of buitengewoon verlof

Bijzonder of buitengewoon verlof is een verlof dat niet in de wet staat. Als werkgever kun je het zelf regelen in de arbeidsovereenkomst, cao of bedrijfsregeling. Redenen waarom een werknemer onbetaald verlof opneemt kunnen zijn: een huwelijk van een familielid, verhuizing of overlijden.


·     Kortdurend en langdurend zorgverlof

Wanneer een werknemer kortdurend of langdurend zorgverlof opneemt is dit om zorg te verlenen aan naasten. Dit kunnen ouders, kinderen of partners zijn. Een voorwaarde is dat de werknemer de enige is die de zieke kan verzorgen. Er kan ook beroep worden gedaan op langdurend zorgverlof, je hoeft als werkgever geen salaris door te betalen.


·     Zwangerschaps- en bevallingsverlof

Heb je een werknemer die zwanger is, zij heeft dan recht op zes weken zwangerschapsverlof voor de bevalling. Na de bevalling heeft de werknemer nog recht op tien weken bevallingsverlof. Wanneer jouw werknemer zwanger is van een tweeling (of meerling) dan heeft zij recht op 20 weken zwangerschapsverlof. Je kunt als werkgever een zwangerschapsuitkering aanvragen, dit doet je via het UWV.


Vragen over verlof voor je werknemers?

Meer weten over hoe het zit met verlof van je werknemers? Of heb je een vraag naar aanleiding van deze blog? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Terug naar overzicht