Esther Zachariasse

Mijn visie

Advocaat zijn is mijns inziens meer dan het uitoefenen van de theoretische praktijk van het recht vanachter je bureau. Het gaat om met je voeten in de klei, de mens(en), het bedrijf en (dé) mogelijkheden zoeken/creëren/vertalen om de dromen en ambities van mijn klanten te helpen realiseren. Mijn DNA is gebouwd op het samen neerzetten van goede resultaten. Verbinden en juist elkaar opzoeken in ondernemerschap is wat het verschil maakt in de toekomst. Het mooiste compliment wat ik in mijn werk ervaar is dat er langdurige banden ontstaan en ik veel klanten verder mag begeleiden dan alleen die ene opdracht. Betrokkenheid is een wederzijdse kernwaarde die we nakomen. Immers, ondernemen doe je samen!

 

Waarom bellen ondernemers mij?

Vaak bellen klanten mij om te sparren over de keuzes die zij willen maken. Het is leuk betrokken te zijn bij de meest uiteenlopende vragen of uitdagingen die ondernemers tegenkomen. Ik voel mij soms een juridische butler die een vertrouwensrol mag vervullen ter ondersteuning van mensen met mooie ambities.

 

Waarneming/vervanging

Het behalen van goede resultaten doe ik als advocaat niet alleen. Ik heb het voorrecht om samen te werken met een stevige achterban. Een jurist in dienst, maar ook een collega-advocaat die mij vervangt of ondersteunt indien ik afwezig ben (wegens ziekte of vakantie) of er zaken zijn die buiten mijn expertise liggen. Mijn back-up/vervanging is geregeld door de heer mr. Dick Feddes van TK advocaten notarissen.

Wat drijft mij?

Na eerst andere ervaring(en) te hebben opgedaan heb ik in 2010 de overstap gemaakt naar de advocatuur. Voor mij was toen en is nóg steeds één ding héél duidelijk, de wijze van (juridische) dienstverlening in deze branche past simpelweg niet (meer) bij de instelling van de meeste ondernemers.


Circulaire economie vs. bestaande verdienmodellen

Ondernemen en verdienen zal altijd aan elkaar gekoppeld blijven. Het is ook vanzelfsprekend dat aan beide zijden de schoorsteen moet roken. De vraag is alleen hoe gaan we als BV Nederland om met de veranderingen van de oude naar de nieuwe manier van ondernemen. Maar ook de manier waarop wij met elkaar ondernemen. Het toepassen van het verdienmodel waarbij veel geld wordt betaald voor het oplossen van veel te voorkomen problemen, mag dan wel nog steeds nodig zijn, maar het oude verdienmodel van de advocatuur stuit meer en meer ondernemers tegen de borst. Dit is voor mij de reden om het anders te willen inrichten voor én met mijn klanten.

 

Immers, de digitalisering en het ontstaan van slimme manieren om big data te bundelen geeft onze beroepsgroep juist de uitdaging om anders te werken. Standaard werk verkopen als duur maatwerk voor een uurtje-factuurtje past niet meer in een wereld waar veel informatie goedkoop of gratis wordt verkregen via Google, slimme online solutions of het world wide web. De concurrentie neemt toe en het verschil in kwaliteit tussen de (juridische) dienstverleners neemt af. Ik geloof zelfs dat een AI-robot jurist in de toekomst veel werk van ons kan overnemen. Voor mij persoonlijk zie ik mijn toegevoegde waarde om de vertaling te weten te maken, de human factor in de snelle digitale wereld. De sparringspartner die meedenkt over de mogelijkheden. Dat stimuleert mij om na te denken over andere verdienmodellen en dus ‘anders’ te werken.

 

Mijn eigen bedrijf

Toen ik eindelijk voor mijzelf mocht beginnen als ondernemer, kon ik in vrijheid en met respect voor de gevestigde orde vanuit mijn visie en hart op mijn manier, als advocaat deze manier van samenwerken met mijn klanten goed inrichten. Immers, anders denken, is ook anders doen!

Mijn focus? Legal design. Beginnen bij het begin, uw wens en ambitie. Wat wilt u nu eigenlijk realiseren en op welke manieren kunnen wij dit inrichten. Want, immer voorkomen is duurzamer én goedkoper en het behoudt en creëert waarde binnen je bedrijf. Ik help graag om de randvoorwaarden in je bedrijf goed te regelen zonder dat dit het ondernemen in de weg staat. Voor alles wat met (on)recht, contracten, kwaliteit, (juridisch) proces-, business en strategie development te maken heeft kunt u bij mij terecht! Als beelddenker overzie ik het grote geheel waardoor ik snel processen en trends doorzie. We kunnen daarmee gezamenlijk praktische oplossingen invoeren en zo de (mogelijke en te voorkomen) problemen buiten de deur houden.