Esther Zachariasse

Mijn visie

Advocaat zijn is naar mijn inzien meer dan het uitoefenen van de theoretische praktijk van het recht vanachter je bureau. Ik sta graag met mijn voeten in de klei. Ik leer de de mensen, het bedrijf en (dé) mogelijkheden kennen om zo de dromen en ambities van klanten realiseren. Mijn DNA is gebouwd op het samen neerzetten van goede resultaten. Verbinden en juist elkaar opzoeken in ondernemerschap is wat het verschil maakt in de toekomst. Het mooiste compliment wat ik in mijn werk ervaar is dat er langdurige banden ontstaan en ik veel klanten verder mag begeleiden dan alleen die ene opdracht. Betrokkenheid is een wederzijdse kernwaarde die we nakomen. Immers, ondernemen doe je samen!


Waarom bellen ondernemers mij?

Vaak bellen klanten mij om te sparren over de keuzes die zij willen maken. Het is leuk betrokken te zijn bij de meest uiteenlopende vragen of uitdagingen die ondernemers tegenkomen. Ik voel mij soms een juridische butler die een vertrouwensrol mag vervullen ter ondersteuning van mensen met mooie ambities.

Wat drijft mij?

Na eerst andere ervaring(en) te hebben opgedaan heb ik in 2010 de overstap gemaakt naar de advocatuur. Voor mij was toen en is nóg steeds één ding héél duidelijk, de wijze van (juridische) dienstverlening in deze branche past simpelweg niet (meer) bij de instelling van de meeste ondernemers. uurtje-factuurtje past niet meer in een wereld waar veel informatie goedkoop of gratis wordt verkregen via Google, slimme online solutions of het world wide web. De concurrentie neemt toe en het verschil in kwaliteit tussen de (juridische) dienstverleners neemt af. Ik geloof zelfs dat een AI-robot jurist in de toekomst veel werk van ons kan overnemen. Voor mij persoonlijk zie ik mijn toegevoegde waarde om de vertaling te weten te maken, de human factor in de snelle digitale wereld. De sparringspartner die meedenkt over de mogelijkheden. Dat stimuleert mij om na te denken over andere verdienmodellen en dus ‘anders’ te werken.

 

Waarneming/vervanging

Het behalen van goede resultaten doe ik als advocaat niet alleen. Ik heb het voorrecht om samen te werken met een stevige achterban. Een jurist in dienst, maar ook een collega-advocaat die mij vervangt of ondersteunt indien ik afwezig ben (wegens ziekte of vakantie) of er zaken zijn die buiten mijn expertise liggen. Mijn back-up/vervanging is geregeld door de heer mr. Dick Feddes van TK advocaten notarissen.