Legal design is het visualiseren van juridische informatie. Complexe informatie kan door middel van legal graphics in één opslag duidelijk worden gemaakt. Er wordt veel tijd besteed aan het schrijven van contracten, brieven of andere juridische documenten. Al deze kleine lettertjes zijn niet altijd begrijpelijk voor iedereen. Het moet een tekst ván juristen en vóór cliënten zijn.


Juristen voor cliënten

Wij spreken dezelfde taal als onze klanten en kunnen gecompliceerde stukken op een begrijpbare manier uitleggen. Immers: we zijn zelf ook ondernemers! Door middel van legal design doen we dit zowel in woord en beeld. Door gebruik te maken van visuals worden de brieven korter, dagvaardingen overtuigender en contracten duidelijker. Op deze manier moderniseren wij de advocatuur.


Legal design: waarom?

Het gebruik van legal design heeft vele voordelen.

Oplossingsgericht: door de creativiteit die ontstaat door legal design, zal er sneller een oplossing komen voor uitdagingen en problemen. Op deze manier kunnen we nog beter helpen om jouw juridisch conflict op te lossen.

Communicatie: informatie wordt op een duidelijkere manier weergegeven, zodat deze voor iedereen begrijpelijk is. Geen moeilijke woorden of onbegrijpelijke zinnen meer. Wij spreken met elkaar dezelfde taal. 

Verbetering: het werkproces van de juristen en advocaten wordt sterk verbeterd met deze nieuwe ontwikkeling. Wij kunnen jou sneller én efficiënter assisteren om jouw ambities te realiseren.